2019-06-27

HR Superheld in de spotlights: Davy

HR Superheld in de spotlights: Davy

Zelfstandig. Betrouwbaar. Hands-on. Doorzetter.

Is het een vogel? Is het een vliegtuig?

Nee, het is Davy! En we hebben hem kunnen strikken voor een zeer exclusief interview.

“Hallo, ik ben Davy, en ik ben nu al een jaar aan de slag bij PHR als HR-consultant met een cape. Vroeger, voordat ik aan de wereld bekendmaakte dat ik superkrachten heb, werkte ik vijf jaar lang op de HR-afdeling van Katoennatie. Daar leerde ik de wereld van HR vanbinnen en vanbuiten kennen en kon ik heel wat optimaliseringen doorvoeren in het personeelsbeleid. Na vijf jaar was de uitdaging er echter wat uit en zocht ik een nieuwe functie met meer afwisseling, zodat ik zou kunnen groeien als persoon en als HR-deskundige. Gelukkig heb ik mijn roeping gevonden bij PHR!”

En wat leerde je bij PHR?

“Ik leerde vooral mezelf kennen. Als je actief bent in HR is het uiteraard belangrijk dat je empathie hebt, maar introspectie is al even belangrijk. Ik leerde waar mijn sterktes en zwaktes liggen. Daarnaast leerde ik ook werken met arbeiders, ontdekte ik de speciale touches die nodig zijn in de zorgsector, kreeg ik inzicht in sollicitatiegesprekken, …”

Je bent de enige superheld tussen allemaal superheldinnen: hoe voelt dat?

“Het voordeel van werken met vrouwen is dat je in een heel zorgzame groep terechtkomt. Als er zich iets voordoet, krijg ik van mijn collega’s meer dan voldoende aandacht. Dan vangen ze me heel goed op. We hebben trouwens een heel mooie mix van jongere collega’s en collega’s met meer ervaring, zodat we frisse, innovatieve inzichten hebben, bovenop jarenlange ervaring en kennis.”

Wat is jouw specialiteit?

“Mijn sterkte is dat ik van heel wat zaken op de hoogte ben. Ik zou mezelf geen expert noemen - maar ik ben zeer sterk in het leren kennen van  HR-tools en systemen en in het meedenken over mogelijke optimalisaties. Daarnaast ben ik altijd volledig mee met de sociale wetgeving en weet ik welke bronnen ik moet raadplegen om de details juist te formuleren. Het is ook handig dat ik goed zelfstandig kan werken. Ik zocht een uitdaging na mijn vorige job en heb ze hier gevonden: in sommige projecten word je nu eenmaal voor de leeuwen gegooid en dan moet je het voortouw kunnen nemen. Bovendien is een hands-on aanpak ook een plus, want dan weet de klant dat je verantwoordelijkheid op je kan nemen. Dat hoort natuurlijk bij het superheldenberoep, dus mij hoor je niet klagen.”

Wat is het leukste aan werken bij PHR?

“De cape. En mijn opdrachten zijn ook héél gevarieerd en ik kom in aanraking met alle verschillende vlakken van HR: dat houdt het fris en leerrijk. Je kennis van HR wordt uitgebreid en uitgediept! En heb ik de toffe collega’s al vermeld?”

En wat is het leukste aan HR in het algemeen?

“Er is zo’n wereld van variatie binnen human resources. Softe en harde HR hebben allebei hun leuke aspecten. Daarnaast ben je als HR-verantwoordelijke een ondersteunende dienst om mensen te helpen. Dat geeft veel voldoening. HR is ook een vakgebied dat constant verandert en evolueert met de tijd. Zo blijft je job leuk en uitdagend."

Bedankt Davy! We zullen zwaaien als we je voorbij zien vliegen!

Het superheldenteam

Davy is een van de superhelden in ons superheldenteam - en ze staan allemaal te popelen om je bij te staan met hun kennis van Payroll en Human Resources.


Ontmoet ons team hier!

Kan jouw organisatie wel een heldhaftige HR-kenner gebruiken? Give a shout!

Ben je zelf stiekem een superheld? Kom dan snel je cape bij ons halen, zodat je mensen en organisaties een HR-handje kan helpen!


Maak kennis met de superhelden van PHR!


PHR Consulting, opgericht in 2008 door Ilse Pauwels, is een team HR en payroll superhelden met de nodige background in HR Management & Payroll.

Maak kennis met ons team

Contacteer ons


Nood aan een HR of Payroll Superheld in uw organisatie? Contacteer ons dan nu!