2019-04-26

Invoering E-Bonus

Invoering E-Bonus

Digitalisering binnen HR en overheidWie er als bedrijf (zonder vakbondsafvaardiging) voor kiest om een resultaatsgebonden bonus in te voeren, moet dit tijdig registreren: binnen een derde van de referteperiode.
Vanaf nu kan de toetredingsakte volledig digitaal opgesteld, ondertekend en neergelegd worden bij de griffie van het FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal via volgende website: www.bonusplannen.be 

Deze efficiënte en gebruiksvriendelijke tool vergemakkelijkt het volledige proces.

Opgelet: de opmaakprocedure en blijft ongewijzigd:
 
  • Het ontwerp van de toetredingsakte moet aan elke werknemer overhandigd worden. Via de online tool is het mogelijk dit aan iedere werknemer door te sturen en/of te downloaden.
  • Het register moet opmerkingen bijhouden gedurende 15 kalenderdagen om ze daarna door te sturen naar de regionale directie van het Toezicht op de Sociale Wetten. 
  • Indien aan alle voorwaarden is voldaan, geniet de resultaatsgebonden bonus een bijzondere sociale en fiscale behandeling.
 

HR Advies nodig?


Advies nodig betreffende de voorwaarden en opmaakprocedure?

Ons team van superhelden staat voor je klaar.

Contacteer ons hier en we ondersteunen je op HR-vlak.

Maak kennis met de superhelden van PHR!


PHR Consulting, opgericht in 2008 door Ilse Pauwels, is een team HR en payroll superhelden met de nodige background in HR Management & Payroll.

Maak kennis met ons team

Contacteer ons


Nood aan een HR of Payroll Superheld in uw organisatie? Contacteer ons dan nu!